Asperges schillen van onder kopje naar beneden.
In aspergepan met kopjes ophoog in kokend water met zout ca 10 minuten koken.
Van vuur af asperges 10 minuten laten staan.
Intussen limoen schoonboenen en groene schil eraf raspen. Halve limoen uitpersen.
Knoflook pellen en hakken.
In keukenmachine basilicum, knoflook, 1 eetlepel limoensap en olijfolie tot gladde marinade mengen.
Limoenschil erdoor roeren en zout en peper naar smaak toevoegen.
Asperges uit pan nemen, laten uitlekken en op een bord leggen, marinade erover heen scheppen.
Asperges in marinade laten afkoelen, af en toe omwentelen.
In zeef garnalen afspoelen en laten uitlekken.
Rucola in stukken scheuren en over 4 borden verdelen.
Asperges uit marinade met kopje aan een kant op borden leggen.
Garnalen erover verdelen.
Beetje marinade erover druppelen.
Serveren met ciabatta.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |